Chiński gołąbek - Chinese Pigeon (A+)

Widziałam coś ciekawego i postanowiłam spróbować. 
Mnie to przypomina nasze polskie gołąbki,tyle że polskie są z mięsa mielonego podlewane rosołem. 
Wersja chińska z grzybami podlewana sosem sojowym, jest świetna dla osób na diecie grupy A.

Jeśli jesteście ciekawi jak to zrobić zapraszam .

Potrzebujemy:
grzyby chińskie (suszone trzeba namoczyć)
pieczarki
cebula
szczypiorek
pieprz
sól
ryż
sos sojowy
sos rybny
sos ostrygowy
orzeszki ziemne
liście kapusty

? Jak ?
1. Gotujemy kapustę , oddzielając liście.
2. Namoczone grzyby, pieczarki, cebulę , czosnek i szczypiorek smażymy na oliwie z oliwek.
3.Dodajemy ugotowany ryż.
4.Dorzucamy orzeszki ziemne.
5.Do farszu dodajemy sos sojowy, rybny i ostrygowy. Sól i pieprz.
6.Farsz zawijamy w liście kapusty.
7.Układamy na dnie naszego naczynia liście a na nich układamy gołąbki.

8.Wcinamy.
------------

I saw somehing interesting and I decided to give it a go.
In Poland we have something similar, but made with mince meat and cooked.
Chinese version is made with mushrooms and cooked with soy sauce.
That is great recipe for people on A group blood.

We need:
Chicese mushroom
other mushroom
onion
scallions
pepper
salt
rice
peanuts
soy sauce
fish sauce
oyster sauce
cabbage leaves 

How to?
1.Cook cabbage and separate leaves.
2. Leave chinese mushroom in water and let them soak. Chop them , fry with onion, scallions on olive oil.
3.Add cooked rice.
4.Add peanuts.
5.Add all sauces, salt and pepper.
6.Put it in cabbage leaves and roll.
7.In our cooking container put some leaves on bottom.
On in put Your rolled leaves with cabbage.
To the bottom of your container add water and soy sauce.
Boil until cabbage leaves are soft.

Hope U like it.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz