Hiszpańskie klimaty czyli Paella - Spanish climate introducing Paella (A+)

Dzisiaj przepis na moją ukochaną Paellę. Hiszpańskie smaki , dużo oliwy z oliwek i cytryny, owoce morza, ryż no pychotka.
Składniki:
owoce morza
pomidor
papryka czerwona
przyprawa papryka wędzona
ryż
pieprz cayenne

Składniki polewy:
oliwa z oliwek
cytryna
2 ząbki czosnku
ocet

Zaczynamy:
1.
Podsmażamy owoce morza.
2.
Na dużej patelni podsmażam pomidora, paprykę i przyprawę wędzoną paprykę.

3.
Dodajemy ryż i chwilkę prażymy a potem podlewamy wodą. 


4.
Wrzucamy owoce morza, mieszamy . Ja układam plasterki cytryny na powierzchni i potem juz nie mieszając zostawiam na gazie aby troszkę przywarło.

5.
Robimy polewę: miksujemy oliwę, czosnek, sok z cytryny i ocet.
6.
 Lubie podać paellę na patelni i wtedy każdy ma możliwość nałożenia sobie odpowiedniej porcji.
Nakładamy
Polewamy sosem i zjadamy.
Smacznego.

-----------------------------------------------------------
Today recipe for my favourite paella. Spanish taste, a lot of olive oil , lemon, sea food and rice. It has to be lovely.

We need:
sea food
tomato
red pepper
smoked pepper spice
rice
cayenne pepper

For the sauce:
olive oil
lemon juice
garlic
some vinegar

START:
1.
Fry sea food mix.
2.
On big pan fry tomato, red pepper and smoked pepper
3.
We add rice and fry further, later we pour some water and mix.

4.
We add sea food to rice . I like to put some lemon slices on the surface, and than i don't move it, just leave on fire and wait when all water will evaporate.
5.
For the sauce i just mix everything.
6.
We serve on the pan so that everybody will be able to put as much as possible.
We put on plate. Pour some sauce and WE ENJOY !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz